SOLID ESCAPE ROOM
INTOHIMOSTA PELEIHIN

INFO

Mitä room escape on?

Room escape eli pakohuonepeli koostuu havainnointi- ja päättelykykyä vaativista tehtävistä ja arvoituksista, jotka on kaikki ratkaistava tunnin sisällä pelin voittaakseen. Pakohuoneessa ei tarvita fyysisiä kykyjä, vain ajatuksen voimaa ja tarkkaavaisuutta. Pelin aikana arvoituksiin voi saada vihjeitä, joten täydellinen jumittuminen pelissä on erittäin epätodennäköistä. Solid escape roomin pakohuonepelit ovat viimeisen päälle mietittyä, laadukasta viihdettä Helsingissä. Tervetuloa!

Kenelle

Room escape on kenen tahansa arvoituksista ja itsensä haastamisesta kiinnostuneen porukan pelattavissa, mutta alle kouluikäisten lasten on ehkä vaikea päästä peliin sisälle. Meillä pakohuoneen haasteen taso on suunniteltu ensisijaisesti aikuisia silmällä pitäen, mutta osa kouluikäisistä lapsista pelaa escape roomeja jo ihan yhtä hyvin (ellei paremminkin) kuin aikuiset. On vanhempien harkinnan varassa, minkä ikäisiä lapsia peliin ottaa mukaan. Huoneiden haastavuudesta johtuen on suositeltavaa, että pelissä on mukana ainakin yksi aikuinen. Pelinaisen painajaiset -huonettamme emme suosittele alle 15-vuotiaille johtuen pelin raskaasta juonesta.

Room escape soveltuu loistavasti kaveri- tai työporukoiden yhteiseksi tekemiseksi ja hengennostatukseen. Tiimityö ja onnistumisen elämykset hitsaavat ihmisiä yhteen parhaalla mahdollisella tavalla. Pakohuoneet ovatkin viime vuosina kasvatteneet suosiotaan räjähdysmäisesti. Room escape on loistavaa tekemistä esimerkiksi pikkujouluihin ja Solid escape room toivottaa myös polttariporukat tervetulleiksi. Toivomme kuitenkin, että pelaaminen lukeutuu päivän ensimmäisiin aktiviteetteihin, sillä escape room -huoneitamme ei saa pelata alkoholin vaikutuksen alaisena.

Pelaajamäärä

Suosittelemme pelaamista 3–4 hengen ryhmässä, sillä meillä pakopelit on suunniteltu niin, että yhteistyön tekeminen ja haasteen taso soveltuvat tällaisille ryhmille parhaiten. Kahdestaankaan haaste ei ole missään nimessä täysin ylivoimainen, mutta kahdestaan pelatessa on suositeltavaa, että pelaajilla on jo muutama escape room pelattuna. Peli onnistuu vielä 5 hengenkin ryhmällä. Yli 5 hengen ryhmille emme peliä suosittele, sillä suuren ryhmän työnjako ja kommunikointi menee helposti hankalaksi ja ihmiset alkavat törmäillä toisiinsa. Varaa pakohuoneesi  Huoneet ja varaukset -välilehdeltä.

Etukäteisvalmistelut

Solid escape room ei vaadi pelaajiltaan mitään etukäteisvalmisteluja. Paikalla pitää kuitenkin olla 15 minuuttia ennen oman pelivuoron alkua, jotta säännöt ja juoni ehditään vielä ennen pelin alkua käydä läpi. Pukeutuminen oman mielen mukaan eli mitään urheiluvälineitä tai -vaatteita ei tarvita. Pakohuonepeli ei ole fyysinen.  

Jos käytät lukulaseja, ne on hyvä ottaa mukaan myös pakohuoneeseen.

Klaustrofobia

Ymmärrämme inhimillisen pelon johonkin suljetuksi joutumisesta. Siksi meillä room escape -peli toimii siten, että ETTE ole lukittuna huoneeseen, vaan peli voitetaan saavuttamalla tietty tavoite pakohuoneen sisällä. Huoneesta saa jopa tarvittaessa poistua WC-käynnin ajaksi, mutta peli päättyy, jos koko ryhmä poistuu pakohuoneesta ennen pelin loppua.  

Pelien räätälöinti erikoistapauksiin

Solid escape room voi sijoittaa yksittäisiä pelaajien itsensä mukanaan tuomia esineitä peliin mukaan ilmaiseksi, mikäli haluatte esimerkiksi polttarisankarille lisäarvoa peliin mukaan. Jos halutaan nähdä enemmänkin vaivaa, soveltuu pakohuone ”Pelinaisen painajaiset” suurempaankin räätälöintiin esim. siten, että tiettyjä pelielementtejä voidaan muokata sankarin elämään sopiviksi. Tästä veloitamme kuitenkin laajuudesta riippuvan lisämaksun. Lisätietoja pelien räätälöinnistä numerosta 040 754 2245 tai sähköpostiosoitteesta info@solidescaperoom.fi

Mitä pelin aikana ei saa tehdä

  • Voiman käyttö on kielletty pakopelissä
  • Pakohuoneessa olevien esineiden rikkominen on kielletty
  • Johtojen repiminen huoneen seinustoilta tai verhojen takaa (kameran yms. johdot) on kielletty
  • Verhojen taakse kurkkiminen on kielletty, sillä siellä ei ole mitään pakopeliin liittyvää vaan sähköjohtoja yms. piiloon tarkoitettua
  • Kiipeily on kielletty
  • Kieltokylttien tai pelinohjaajan kieltojen uhmaaminen pakopelin aikana on kielletty
  • Omien laitteiden ja työkalujen (puhelimet, taskulamput, linkkarit tms.) käyttö kielletty
  • Pakopeliä pelaamaan ei saa tulla alkoholin tai minkään muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena

Maksutavat       

Peli maksetaan pelin jälkeen joko käteisellä tai maksukortilla (Visa, Mastercard).

Valokuvat   

Pelin jälkeen huoneessa voi ottaa kuvia peliryhmästä. Jos haluatte kaikki kuvaan, voitte pyytää pelinvalvojan ottamaan teistä kuvan.

Esteettömyys

Tilamme eivät valitettavasti ole esteettömät.

Historia       

Kuten lähes kaikki muutkin alan yritykset, myös Solid escape room on saanut alkunsa siitä, että pelin rakentajat ovat pelanneet ensin muiden yritysten tarjoamia pelejä. Meillä on kokemusta siitä, millainen pakopeli vie täysin mennessään. Olemme huonesuunnittelussamme painottaneet sitä, että huoneessa suoritettavat tehtävät ovat monipuolisia, haasteellisia sekä reiluja ja että ratkaistavaa on tarpeeksi, mutta ei häkellyttävän paljon liikaa. Myös ratkaisumallien monipuolisuus kiehtoo meitä, eivätkä Solid escape roomin pakohuoneet koostu pelkistä munalukoista. Pelimme on tehty omin voimin Helsingissä, eikä niitä ole ostettu ulkomailta. Keskeinen osa filosofiaamme on se, että tarjoamme saavutettavissa olevan, edullisen room escape -kokemuksen, sillä pakohuonepeli on meille sydämen asia.