SOLID ESCAPE ROOM
INTOHIMOSTA PELEIHIN

SOLID ESCAPE ROOM, HELSINKI – HUONEET JA VARAUKSET

 

PELINAISEN PAINAJAISET

 

 

HISTORIALLINEN AARREJAHTI

 

Pakohuone Helsingissä - Solid escape roomPelinainen pitää peleistä– ja näkee painajaisia.

Pelaajat ovat pelinaisen ystäviä, jotka ovat saapuneet hänen luokseen kylään tarkoituksenaan auttaa häntä. Päivän aikana ratkaisuja ei ole löytynyt ja yön laskeuduttua kaikki ovat nukahtaneet.

Kauhuksenne huomaatte itsekin joutuneenne pelinaisen painajaisten syövereihin, joista teillä on tunti aikaa herätä ennen kuin painajaiset vangitsevat teidät ikuisiksi ajoiksi!

HUOM! Tämä escape room ei ole teemaltaan kevyt, joten emme suosittele sitä alle 15-vuotiaille!


Erään yliopiston historiantutkija tylsistyi, alkoi keksiä historiaa omasta päästään ja rakentaa outoja vekottimia työajallaan. Pian hän muutti työhuoneensa härveleiden ja historiallisten arvoitusten pyhätöksi. Tämä toi hänelle potkut.

Potkujen aikoihin yliopistolta katosi mittaamattoman arvokas muinainen aarre, jonka tutkija epäilemättä varasti ja piilotti laitteidensa sekaan.

Pelaajat ovat muinaisiin mysteereihin erikoistuneita etsiviä, joilla on niin kallis tuntiveloitus, että yliopistolla ei ole varaa palkata teidät kuin tunniksi löytämään tuo aarre!

HUOM! UUSI HUONE!

Vaikeustaso: 4/5

Läpäisyprosentti ilman lisävinkkejä: 10 %

Suunnittelijan kommentit:

Vaikeutensa puolesta soveltuu erittäin hyvin kokeneille ryhmille, mutta ei ole aivan ylivaikea ensikertalaisillekaan. Huoneen selvittäminen ilman pelinvalvojan lisävinkkejä on todella kova suoritus.

Huoneessa on haettu painostavaa tunnelmaa, mutta täydestä kauhusta ei kuitenkaan ole missään nimessä kyse.

Huoneessa on pyritty tekniseen monipuolisuuteen ja antamaan pelaajille paljon purtavaa päättely- ja hahmotuskyvyn saralla. Peli- ja painajaisteemaiset arvoitukset ovat kieltämättä vaikeita, mutta samalla on pyritty loogisuuteen ja reiluuteen.

Vaikeustaso: 4-/5

Läpäisyprosentti ilman lisävinkkejä: 8 %

Suunnittelijan kommentit: 

Huone on haastava, mutta aivan hiuksenhienosti vähemmän kuin Pelinaisen painajaiset. Tämä pakohuone jatkaa huoneidemme monipuolisuuden ja pelaajille paljon tekemistä antavan suunnittelutavan linjaa, sillä näitä asioita olen huomannut pelaajien eniten arvostavan.

Tunnelma huoneessa on pyritty luomaan reippaan ja seikkailullisen mystiseksi. Se on hyvin, hyvin looginen mutta silti haastava huone. Mukana on kuitenkin muutama helpompi pulma niiden hauskuuden vuoksi ja myös ensikertalaisten vauhtiin pääsemisen helpottamiseksi.

 

Haluamme tarjota jokaiselle pakohuonetta pelaamaan tulevalle ryhmälle mahdollisimman hyvän room escape -kokemuksen. Tämän vuoksi sovimme jokaisen joukkueen kanssa erikseen lisävihjepolitiikasta. Kokeneet tiimit voivat halutessaan pelata ottaen samalla kokonaan itse vastuun vihjeiden pyytämisestä. Ensimmäistä kertaa pakohuonepeliä pelaavat voivat halutessaan pelata siten, että pelinvalvoja hoitaa vinkkien antamisen oma-aloitteisesti siinä tapauksessa, että kyseisen pakohuoneen suositellusta aikataulusta jäädään jälkeen.

Mitään etukäteisvalmisteluja pakopeliin tultaessa ei vaadita, mutta jos haluat lisätietoja niin niitä löytyy välilehdeltä Info.

HUOM! Pakopeli kestää tunnin, vaikka varauskalenterissa yksi pelivuoro kestää puolitoista tuntia. Ylimääräinen puoli tuntia kuluu siihen, että ennen peliä pakopelin säännöt ja juoni käydään pelaajien kanssa läpi ja pelin jälkeen huone valmistellaan seuraavaa pelaajaryhmää varten. Paikalla oltava 15 min ennen varauskalenterissa näkyvää pakopelin alkamisajankohtaa. (Peli alkaa klo 17.00 -> paikalla klo 16.45)